Select Page

IPG Mediabrands ostaa enemmistön Virta-ryhmästä

Kirjoittaja - Nico Paajanen

4.3.2017

Lukuaika 2 min

New Yorkista lähtöisin oleva kansainvälinen markkinointitoimistojen ryhmä IPG Mediabrands investoi merkittävästi Suomeen ja ostaa enemmistön Virta-ryhmästä. Sijoitus Virta-ryhmään vahvistaa IPG Mediabrandsin asemaa Suomen markkinoilla ja myös muualla Pohjoismaissa.

Vuonna 2008 perustetun Virta-ryhmän muodostavat mediatoimisto Virta Helsinki, asiakasymmärrystoimisto Kuulas Helsinki ja ohjelmallisen ostamisen digimarkkinointitoimisto R3al Helsinki. Virta-ryhmän palveluksessa on yli 50 alan ammattilaista. Vuonna 2016 ryhmän liikevaihto ylitti 60 miljoonaa euroa ja myyntikate nousi 5,3 miljoonaan euroon.

Virran toimitusjohtaja Mika Häyrinen on järjestelyn yhteydessä nimitetty IPG Mediabrands Finlandin toimitusjohtajaksi.

Osana järjestelyä R3al Helsinkiin liitetään IPG:n ohjelmallisen ostamisen ratkaisuihin erikoistunut Cadreon. Lisäksi IPG Mediabrands Finlandia vahvistavat IPG:n sisältö- ja sosiaalisen median markkinointitoimisto Marvelous sekä hakukonemarkkinointiin keskittyvä Reprise Media. IPG omistaa myös enemmistön Suomessa toimivasta mediatoimisto IUM:stä.

Virran perustajat Mika Häyrinen ja hallituksen puheenjohtaja Jaakko Perimaa jatkavat IPG Mediabrandsin osakkaina. Christopher Fernandez jatkaa R3al Helsingin ja Anna Backström Kuulas Helsingin toimitusjohtajana.

“On hienoa, että osaamistamme arvostetaan myös kansainvälisellä tasolla. IPG Mediabrands on Virta-ryhmälle täydellinen kumppani. Pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme maailmanlaajuisesti ja tarjoamaan entistävahvemmat sisältömarkkinointi– ja analytiikkapalvelut sekä saamme käyttöömme alan parhaat työkalut. Rakennamme IPG Mediabrands Finlandista markkinoiden dynaamisimman ja ketterimmän markkinointiryhmän,” toteaa IPG Mediabrands Finlandin toimitusjohtaja Mika Häyrinen.

”Asiakkaamme niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa tarvitsevat yhäenemmän asiakasymmärryksestä johdettuja markkinoinnin ratkaisuja, sisältöosaamista sekä vahvaa dataohjattua digimarkkinointiosaamista. Virta- järjestelyn myötä vahvistamme olennaisesti asemaamme Suomessa. Lisäksi IPG Mediabrands saa kayttöönsä R3al Helsingin teknologiat ja vahvistaa asemaansa ja palveluitaan kaikissa Pohjoismaissa,” kertoo IPG Mediabrands Nordicin CEO Michael Thim.

IPG Mediabrands

Interpublic Group (NYSE: IPG) perusti IPG Mediabrandsin vuonna 2007 vastaamaan kaikista IPG:n mediatoiminnoista maailmanlaajuisesti. Tänäpäivänä IPG Mediabrands vastaa vuositasolla asiakkaidensa puolesta yli 37 miljardin Yhdysvaltain dollarin markkinointitoimenpiteistä ja sen palveluksessa on yli 8 500 markkinointiviestinnän asiantuntijaa yli 130 maassa.

IPG Mediabrands on maailmanlaajuisesti toimiva toimistoketju, jonka toiminnan ytimenä on dynaamisuus. Nopeus, ketteryys ja datan hyödyntäminen varmistavat maailman suurimpien brändien kasvun tukemisen. IPG Mediabrandsiin kuuluvat UM, Initiative, BPN ja Orion Holdings sekä liiketoimintayksiköt Magna Global, Cadreon, Ansible, Society, Reprise, Rapport ja IPG Media Lab.